tirsdag den 8. maj 2012

Mango-Cheesecake med kokos

I dag har jeg været sammen med min kæreste i 8 år! Wow.. Hvis jeg skal være ærlig, så synes jeg, at de år er fløjet afsted.. Selvfølgelig virker det som længe siden, at vi mødte hinanden, men 8 år? .. Hold da op.. Det har i hvert tilfælde været 8 rigtig dejlige år! :) ..

Kæresten er desværre i Tyskland i øjeblikket, og derfor måtte jeg jo forkæle forældrene i stedet for :P .. Det gjorde jeg så med en mango-cheesecake :) .. En dejlig frisk kage - jaja, det behøver jo ikke være sødt-i-sødt hver gang det er kage :P .. Opskriften er fra "Spis bedre" nr. 5 2012.



Ingredienser:
Bund:
8 Digestive kiks
2 dl kokosmel (70 g)
100 g. smør

Fyld:
1 stor moden mango (ca. 300 g.)
2 spsk. presset limesaft
200 g. friskost naturel
2 dl. græsk yoghurt
2 dl. flormelis (120 g.)
1 tsk. vaniljesukker
5 blade husblas
2 dl. piskefløde

Pynt:
1/2 blad husblas
1 stor moden mango
1. spsk. flormelis
1 spsk. presset limesaft

Fremgangsmåde:

  1. Bund: Smuldr kiksene fint, og rør dem med kokosmel. Smelt smørret og rør det i.
  2. Klem et stykke bagepapir fast i bundene af springform ca. 24 cm. i diameter. Tryk blandingen ned i formen.
  3. Fyld: Skræl mangoen, skær frugtkødet løs, og del det i mindre stykker. Blend mangoen glat med en stavblender. Bland med limesaft. Pisk friskost, yighurt, flormelis og vaniljesukker glas med mangopureen.
  4. Læg 5 blade husblas i blød i koldt vand ca. 5 minutter.
  5. Opvarm ca. 2 dl. af mango/yoghurtblandingen. Tag af varmen. Tag husblassen op, dryp af og lad den smelte i den varme blanding under omrøring. Pisk husblasmassen ned i resten af mangoblandingen.
  6. Pisk fløden til flødeskum, og vend den i mangocremen. Bland godt og hæld blandingen i formen.
  7. Pynt: Læg det halve blad husblas i koldt vand ca. 5 minutter. Skræl mangoen, skær frugtkødet løs og del det i mindre stykker. Blend mangoen glat sammen med flormelis og limesaft. Hæld halvdelen op i en lille kande.
  8. Opvarm resten af mangopuréen. Tag husblasbladet op, og smelt det heri. Bland derefter med den resterende mangopuré. Hæld det i to runde ringe oven på mangocremen i formen. Rør rundt med skaftet af en ske til et smukt mønster. Stil kagen i køleskabet ca. 3 timer - til den er stivnet.
  9. Smær med en tynd kniv rundt langs kanten. Sercer med mangsosaucen ved siden af.

Kiks og kokosmel er knust.

Bunden er presset ned i formen.

Mangoen er pureeret, og blendes nu sammen med yoghurt, friskost, flormelis og vaniljesukker.

Mangoen er blendet med yoghurt og friskosten.
Flødeskummen vendes med mango-yoghurt massen.
Fyldet er klart til at kommes i formen.
Fyldet er kommet i formen og pynten er kommet på.  Min mango var desværre ikke helt moden - og derfor ikke helt orange, som den skulle have været :) .. Derfor blev 'mønstret' ikke så pænt, som jeg gerne ville have haft.

Den færdige mango-cheesecake. Velbekomme!


Ha' en dejlig aften!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..