torsdag den 25. oktober 2012

Frk. And's hjemmelavede müslibarer del. 2

Jeg er helt overvældet over, hvor stor opmærksomhed mit sidste indlæg om müslibarer har fået - og de er fløjet helt op at ligge blandt toppen af de indlæg, som har flest besøg her på bloggen.

Det har fået mig til at undre mig over, hvorfor i er vilde med lige netop dén opskrift af de mange herinde - jeg er kommet frem til, at det må være fordi de er super gode til at stille den lille sult, som mellemmåltid og som snack - nå ja, og ikke mindst fordi müslibarer rocks! Og så tror jeg også, at den stigende positive fokus på alt, hvad der er hjemmelavet har en del at sige - og det glæder mig  :) ..

Derfor er det mig en fornøjelse at præsentere........... Frøken Andersens hjemmelavede müslibarer del. 2.. Jep, du læste rigtigt - endnu en opskrift, en af de lækre! ;)


Opskriften her tager udgangspunkt i samme fremgangsmåde, som den sidste og der er også samme mængde nødder og kerner i (som jo kan variere efter smag og behag), hvad der derimod er anderledes er, at den 'flydende' del er blevet lidt lækre (om end noget usundere) og til de dage, hvor man rigtig vil forkæle ganen med noget lækkert.

Ingredienser:
'Det tørre':
200 g mandler
50 g cashewnødder
200 g grovvalsede havregryn
75 g solsikkefrø
75 g hasselnødder
120 g tørret tranebær/jordbær eller lign.

'Det våde':
75 g farin
75 g honning
75 g peanutbutter
2 spsk. sirup
1 æg

Fremgangsmåde:
  1. Mandler og nødder hakkes groft – og blandes med gryn og frø. Nøddeblandingen lægges på en bageplade med bagepapir og ristes i ovnen i 15 minutter på 175 grader.
  2. Når nødder, madler og kerner er ristet i ovnen kommes de i en skål og blandes med granola- og tranebærerne.
  3. Farin, honning, peanutbutter, sirup og æl kommes i en kasserolle, hvor det får et opkog. Pisk godt i det, da det har let ved at brænde på.
  4. Den flydende masse hældes over nødde-kerne-bær-blandingen, og det hele blandes godt rundt..
  5. Beklæd et ovnfast fad (34 fx 20 cm) med bagepapir, og fordel massen heri. Bag den nederst i ovnen ved 175 grader i 20 min. Skær massen ud i ca. 20 barer.

Nødderne er hakket og ristet i ovnen sammen med korn og kerner.  Derefter er de blandet med
granola- og tranebær.
Nøddeblandingen er klar til at blive blandet med 'marinaden'
Farin, honning, peanutbutter, sirup og æg kommes i en kasserolle og smeltes sammen.
Klar til at blive hældt over nøddeblandingen.
Den våde den er hældt over nøddeblandingen og er nu klar til at komme i ovnen.
Massen kommes i en bradepande og trykkes ud i et jævnt lag.
Massen er trykket ud i formen - Tip: brug bagsiden af en våd spiseske, så hænger det ikke så let fast. 
Closeup før bagning.
Den bagte masse er taget ud af ovnen og står nu til afkøling inden den bliver skåret ud til müslibarer. Det er nemmest at skære dem ud, når massen er helt kold. 
Nøddemassen er skåret ud til barer.
En portion giver ca. 20 stk. (her har en lille mus været forbi og spise et par stykker)
Opbevares i køleskabet i op til 3 uger.
Bon Appetit.
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

6 kommentarer:

  1. Hvor lang tid holder sådan nogen? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Code :)

      Jeg har først set dit indlæg nu, og jeg beklager den lange svarfrist :) Herhjemme holder de ikke længe - da en lille nisser plejer at nuppe dem, når jeg ikke kigger. Men jeg vil skyde på 1 uge på køl.

      Ha' en dejlig dag!
      - Camilla

      Slet
  2. Hey.. hvad er det der granolabær (granolablabding) og hvor køber man det henne )

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa :)

      Det er faktisk en fejl i opskriften (eller mere en note til mig selv, som jeg ikke har fået rettet). Det er tørrede bær - og jeg brugte de bær, der er i granola blanding no. 2 - dvs. tørrede jordbær og tranebær :)

      Det er nu rettet i opskriften :)

      Slet
  3. Hejsa

    Kan de fryses?
    :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa :)

      Det har jeg ikke prøvet :) Men hvis du giver det et forsøg, så lad mig endelig høre resultatet :)

      Ha' en dejlig dag!
      - Camilla

      Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..