lørdag den 22. december 2012

Krydret vintersuppe

Jeg har længe leget med tanken om, at græskar og jeg skulle blive gode venner - jeg har bare ikke lige vidst hvordan. For noget tid siden lavede jeg så fritter af butternut squash (som faktisk er et græskar), og der fik jeg ideen til en suppe af hokkaido græskar og butternut squash. Jeg havde set en opskrift på græskarsuppe i Thomas Rodes nye kogebog, hvor der blev brugt hokkaido græskar - men jeg synes butternutten er så lækker i smagen, og derfor ville være god i en omgang suppe.

Manden var skeptisk - og jeg var også, indrømmet; men græskar har sådan en lækker farve, at jeg simpelthen bare måtte prøve at lave en helt orange suppe! Og den var altså virkelig lækker og dejlig krydret af hvidløg og chili. Vi fik den med lidt creme fraiche og ristede græskarkerner på toppen - som bare så top lækkert ud. Mums!



Ingredienser (2-4 pers. alt efter om det er forret eller hovedret):
1 Butternut squash
1 Hokkaidogræskar
1 rød chili
1 helt hvidløg
2,5 dl. Creme fraiche 38%
4 spsk. Kalvefond
1 dl. Græskarkerner
1 spsk. smør
Timian
Salt og peber
Lidt citronsaft

Fremgangsmåde:
  1. Fjern kernerne fra græskarene og del dem i 6-8 stykker hver. 
  2. Læg græskarstykkerne på en bageplade og dryp med olivenolie.
  3. Chilien hakkes fint og drysses over græskarstykkerne, og hvidløget kommes ved (helt og med skal). 
  4. Det hele bages i ovnen ved 160 grader i ca. 60 minutter - eller til græskaret er mørt og har fået en gylden farve.
  5. Imens steges græskarkernerne i smørret på en pande til de sprøde og helt tørre. Drysses med friskkværnet salt og peber og lægges til side.
  6. Når græskarene har bagt i ovnen fjernes skrællen og 'kødet' kommes i en blender. Den karameliserede hvidløg presses ud af skallen og kommes ved, sammen med de stegte chilistykker og creme fraichen. Det hele blendes til en blød, jævn og ensartet masse. (Hvis den er for tyk, tilsat da evt. lidt vand)
  7. Varm hurtigt suppen op i en gryde - anret den i tallerknerne og drys med græskarkerner, en klat creme fraiche og lidt olie.
  8. Serveres straks.
Græskar og butternut er skåret ud og drysset med chili, salt og peber og olivenolie
Græskarkerner ristes med lidt smør til de er sprøde og tørre. 
Græskarstykkerne er kommet ud af ovnen og er nu klar til at blive blendet med resten af ingredienserne.
Suppen er blendet og bliver nu varmet op i en gryde.
Suppen er anrettet i en tallerken med græskarkerner og cremefraiche. 

Ha' en dejlig aften!
- Camilla

1 kommentar:

Kom gerne med dine tanker om opskriften..