mandag den 29. april 2013

Bananasplit med hjemmelavet is a'la Camilla

Til middagen i lørdags, hvor vi bl.a. fik baconsvøbte abrikoser og culottesteg med hvidløg og timian fik vi også en lækker dessert - vi kørte det helt store sukkerfri tema, og derfor var desserten selvfølgelig også sukkerfri (og paleo-godkendt) - bananasplit med vaniljeis m. chokoladestykker, jordbær puré og ristede hasselnødder. Virkelig lækker og vellykket dessert, hvis i spørger mig :)

Isen lavede jeg efter min sædvanlige (og virkelig fantastiske) opskrift, hvor jeg blot udskiftede sukker med stevia; ikke lige over, da stevia søder meget mere end traditionelt sukker - men doseringsforhold står på pakken. Det fungerede super godt må jeg sige!

Ingredienser:
1 banan
Hjemmelavet vaniljeis 
1 pose frosne jordbær
1 spsk. honning
1 håndfuld hasselnødder

Frisk frugt til pynt - her vindruer

Fremgangsmåde:
  1. Forberedelse: De frosne jordbær kommes i en gryde med en lille bitte smule vand (blot for at undgå, at de brænder på inden de selv afgiver væske) og koges helt møre. 
  2. De møre bær blendes til puré og sødes med honning - stilles på køl indtil det skal anvendes (fungerer fantastisk som 'syltetøj' og holder 2-3 uger hvis det er sterilt)
  3. Hasselnødderne hakkes og ristes på en tør pande - sættes til side.
  4. Bananasplitten: Bananen deles i to og anrettes på en tallerken så enderne peger mod hinanden og der er 'hul' i midten.
  5. Isen formes til kugler og anrettes ovenpå bananerne. 
  6. Jordbærpurén hælder over isen og drysses med de ristede hasselnødder. 
  7. Bananasplitten pyntes med frisk frugt og serveres straks!
  8. Velbekomme
Bananen og is er anrettet på en tallerken.
Pyntet med jordbærpuré, ristede hasselnødder og vindruer 
Den færdige bananasplit. Muuums!
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..