søndag den 5. maj 2013

Mandens yndlings pizza (uden mel)

I går var en god, men hård dag. Dagen bød på morgentræning, fødselsdag i svigerfamilien om dagen, og svendegilde hos et vennepar om aftenen. Så i dag har vi mildest talt været trætte, og derfor blev vi enige om en aften på sofaen med film og pizza. Jeg havde en rest fløde i køleskabet, og modificerede derfor en gammel opskrift lidt, så den passede med vores nuværende madvaner. Resultatet blev utroligt velsmagende - bunden var lækker og luftig, og kunne endda fungere 'håndholdt' :) .. Og så er den utroligt mættende, må jeg hellere tilføje :)

Let og lækker pizza uden mel 
Ingredienser: (1 bradepande)
Bund:
6 æg
6 spsk fløde
6 skefulde HUSK (eller 3 skefulde FiberHUSK)
3 spsk finthakkede hørfrø 
3 spsk finthakket sesamfrø

Kødsauce:
500 g hakket oksekød
1 dåse hakket tomat
1 løg
2 spsk honning
Krydderier (jeg brugte; cayennepeber, all-around krydderi, paprika, stødt koriander, oregano, salt og peber)

Topping:
Tomatsauce 
Skiveskåren peberfrugt
Skiveskåren løg
Friskrevet parmasan

Fremgangsmåde:
  1. Bund: Frø og kerner kommes en tur i blenderen eller minihakkeren og blendes til de har konsistens som en 'grov' mel.
  2. Pisk 'melet' sammen med æggene, fløde og HUSK. Lad hvile lidt, så HUSK'en optager noget af væsken.
  3. Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir - Den er flydende, men stivner undervejs, så vær blot rolig :)
  4. Bag bunden ved 200 grader i ca. 10-15 min til den er gylden og fast.
  5. Kødsauce: Oksekøbet brunes i en gryde. 
  6. Imens kødet bruner hakkes løget fint. Når kødet er brunet tilsættes løget og steger med nogle minutter.
  7. Tilsæt de hakkede tomater og honningen, og smag til med dine yndlings krydderier.
  8. Lad kødsaucen simre til væsken er væk.
  9. Topping: Kom tomatsaucen på den forbagte pizzabund. Spred kødsaucen ud over og drys med friskrevet parmasan. Pynt pizzaen med peberfrugt og løg, og bag den i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. 
Ingredienserne til bunden er blandet sammen. 
Bunden er klar til at blive bagt
Den forbagte bund 
Pizza-sauce er smurgt på.
Kødfyldet er kommet på, toppet med revet parmasan, peberfrugt og løg
Den færdige pizza.
Close-up!
Bon appetit!

Ha' en dejlig dag!
- Camilla


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..