torsdag den 28. marts 2013

Påskeæg

Så blev det Skærtorsdag, og kæresten har fødselsdag! :) Han blev selvfølgelig vækket med morgensang og morgenmad på sengen :) .. Vi har inviteret familien til påskefrokost i anledningen af både påske og fødselsdag og derfor er der godt travlt i det lille hjem.

Nu er det jo påske, så derfor havde jeg også lyst til at lave lidt skæg - det blev til nogle lidt anderledes æg til påskebordet.. Man kan måske næsten sige, at det blev til PÅSKE-ÆG :) Inspirationen kommer herfra.

Skæg og ballade - for børn og barnlige sjæle 

tirsdag den 26. marts 2013

Hjemmelavet rødkål

Påsken står for døren, og vi får familien på besøg til to omgange påskefrokoster. Vi skal have det helt store bord med pålæg og en masse lune retter. Noget jeg altid har elsket er rødkål - på frikadellemaden, på flæskestegen o.lign. derfor har jeg lavet min egen rødkål og den er saftsuseme god. Jeg vil våge at påstå, at den er bedre end den købte :)

Hjemmelavet rødkål

Ægge-muffins

Måske sidder der nogen derude bag skærmen, som tænker over, hvordan man får sørget for, at få både protein og grøntsager i sit morgenmåltid, hvis man ikke er glad ved tanken om en lækker bøf om morgenen. Manden herhjemme er f.eks. ikke glad for kødet til morgenmad, men til gengæld får han så sit protein igennem f.eks de her ægge-muffins.

Egentligt er det jo bare æggekage i muffinsforme, men det gør det altså super nemt at fryse ned. Jeg laver gerne en masse ad gangen, som jeg fryser ned i portioner, der lige er til at tage op og varme. Super nemt og tidsbesparende. Han spiser dem gerne med nogle gulerodsstave, agurk, avokado o.lign. og en gulerodsbolle.


Æggemuffins - super nemme til morgenmad eller madpakke 

mandag den 25. marts 2013

Hokkaido-suppe

Selvom kalenderen siger marts og forår, så er det ikke ligefrem det, vejret giver indtryk af. Det er koldt og blæsende, og manden er ved at blive syg - derfor fik jeg den geniale ide, at vi skulle have græskarsuppe til aftensmad, i håbet om, at han når at blive frisk inden påske - hvor vi skal holde ikke mindre end to frokoster, og hans fødselsdag :) .. Inspirationen til opskriften stammer herfra, og så har jeg modificeret den, så den passer ind i vores kost.. Bla. udeladt boullion og erstattet fløden med kokosmælk :)

Lækker græskarsuppe med pinjekerner, der har fået en anelse for meget 

fredag den 22. marts 2013

Frikadeller uden mel og mælk

Så er det snart påske, og vi skal holde ikke mindre en 2 påskefrokoster i år - manden har nemlig fødselsdag i påsken, og så kunne vi jo slå tingene sammen :) .. Noget af det jeg elsker mest ved påskebordet er frikadeller m. remo og rødkål :) Derfor har jeg kastet mig ud i at lave frikadeller uden mel og mælk :) Det gik faktisk over al forventning, og jeg er meget imponeret over resultatet :) (Det var kæresten også, der tog godt for sig)
Frikadeller uden mel og mælk - ja, det lader sig fint gøre 

onsdag den 20. marts 2013

Sprød blomkåls-salat m. purløgscreme

Kender i det, når man pludselig får en lys idé? - Det gør jeg! Eller, jeg synes i hvertfald selv, at det var en lys idé :P .. Jeg fik købt mig et stort blomkålshoved, som vi oprindeligt skulle have haft som tilbehør til en steg, men kæresten ændrede planerne og så stod jeg med et kæmpe blomkålshoved, jeg ikke vidste hvad jeg skulle gøre med.. Nu kan man jo altid bruge blomkål, så det er slet ikke det, men jeg tænkte, at jeg lige kunne eksperimenterer lidt med en sprød blomkålssalat :) - Det blev til den her lækkerbisken, med 'bacon', ærter og en purløgs-creme.

Svigermors ultimative favorit-salat 

tirsdag den 19. marts 2013

Banan-cookies

I dag kommer kærestens mor og mormor til middag og en god film - der skal selvfølgelig være lidt lækkert til filmen, så derfor kastede jeg mig ud i en omgang banan-cookies. Opskriften er herfra - nem og simpel, og så fik jeg alligevel lige modificeret den lidt.



fredag den 15. marts 2013

'Syltetøj'

Jeg lovede i sidste uge, at jeg ville komme med nogle opskrifter på, hvad man kunne komme på sine gulerodsboller , når man som jeg ikke spiser helt traditionelt :) Jeg har eksperimenteret med forskellige ting, bl.a. nøddesmør og kokossmør - som ikke er blevet helt som jeg ville have det (opskrift følger, når den sidder lige i skabet).. Til gengæld har jeg haft STOR succes med 'syltetøj' både på morgenbollerne, men også på de hjemmelavede vafler.

Opskriften på 'syltetøj' er såre simpel, og kan varieres alt efter, hvilke bær man bedst kan lide :) Jeg har bl.a. lavet en 'syltetøj' af blandede røde bær fra frost, og en af jordbær :) De er hammer gode begge to; den med de blandede bær har en lækker underspillet syrlighed, som er skøn og frisk, og jordbærsyltetøjen er sød og lækker og minder faktisk rigtig meget om alm. syltetøj.

'Syltetøj' uden sukker og e-numre.. Bedre end den Gamle Fabrik 

fredag den 8. marts 2013

Gulerodsboller (uden mel)

Jeg har stillet spørgsmålet før - hvad spiser man til morgenmad, når man ikke spiser mælkeprodukter, brød, korn, morgenmadsprodukter eller havregryn?? Sidst var svaret, at man eksempelvis kunne spise fritatta. Men, det bliver måske lidt trættede at spise det samme hver dag - så derfor kommer der lige endnu en opskrift på morgenmad :) Det skulle jo meget gerne ende med at man kunne variere tingene lidt :)

På kærestens arbejde spiser de morgenmad hver fredag i afdelingen, og det er med det hele - jeg har derfor indstillet søgningen på alternativer kæresten kan få med på arbejde, så han stadig kan være med i hyggen - uden at gå på kompromis med kosten :) Derfor har jeg i dag lavet gulerodsboller, kan kan få med i morgen. Flere opskrifter er på tegnebrættet - både på boller, pandekager, vafler og meget mere :) Men opskriften på de her boller har jeg fundet her - og så har jeg ændret lidt i det, så det passede til det, jeg havde i køkkenskabet :)

En færdig bolle skåret igennem - se lige en lækker krumme! 

tirsdag den 5. marts 2013

Stegt flæsk med 'persillesovs'

I dag er jeg alene hjemme, manden er nemlig på kursus i udkantsdanmark et eller andet sted, hvor han også skal overnatte. Det betyder jo også, at det kun er mig til aftensmad i aften - før i tiden plejede jeg at spise et eller andet hurtigt (sandwich, toast o.lign), men sådan spiser jeg jo ikke mere, og derfor måtte jeg finde på noget mad jeg hurtigt kunne bikse sammen, men som alligevel både inkluderede grøntsager og kød. Det blev til stegt flæsk med 'persillesovs' :) Det var altså overraskende godt skal jeg sige jer!


Og sådan blev den falske 'persillesovs' et kæmpe hit 

mandag den 4. marts 2013

Wienersnitzler paneret i mandelmel, søde-fritter og kryddersmør

I dag har jeg prøvet noget nyt - igen.. Jeg kan rigtig godt lide en god wienersnitzel og den bedste jeg har fået i mit liv fik jeg serveret med kryddersmør og fritter i Hannover, Tyskland, med kæresten, da vi var inde på Ernst August Brauhaus, som simpelthen bare var det hyggeligste lille bryghus, hvor man spiser under træer og kan kigge på selve brygningen direkte fra restauranten, - men hvordan laver man lige sådan en selv, når man ikke spiser mel? Jo, man panerer den i mandelmel, som er mandler der er malet/hakket/blendet fint til en mel-lignende substans :) .. Og jeg må sige, at resultatet blev glimrende!

Wienersnitzel helt uden mel - men alligevel rigtig lækker 

Fyldt svinemørbrad og grøntsagsrösti

Kender i det der, når man står i supermarkedet og kigger skuffet ind i monteren med kød? Sådan en dag havde vi i går - kedeligt, dødssygt og møgdyrt. Så vi kiggede på hinanden og greb en svinemørbrad - det eneste stykke kød, der så ordentligt ud. Normalt når jeg laver svinemørbrad, fylder jeg den med ost, hvidløg og persille, MEN - i øjeblikket er den gængse bløde ost dømt ude af vores kost, og fyldte derfor kun mørbraden med persille og hvidløg, hvilket altså fungerede glimrende. Som tilbehør vi grøntsagsrösti og en lækker vindruesalat - dog uden de syltede hvidløg.



Ingredienser:
1 Svinemørbrad
1 stor sød kartoffel
2 gulerødder
1 løg
1 æg
3 fed hvidløg
1 bundt persille
Jomfru Oliven Olie
Friskkværnet salt og peber

TIP: Hvis man er glad for bacon, kan mørbraden med fordel vikles ind heri, og steges i ovnen ved 200 grader til baconen er sprød og lækker (25-30 minutter)

Fremgangsmåde:
  1. Kød: Mørbraden pudses for det værste fedt og sølvhinden. Læg et snit på langs, uden at skære helt igennem. Hullet fyldes med hakket persille og presset hvidløg og snørres sammen med husholdningsgarn (eller hvad man nu bruger af 'madsnor').
  2. Varm lidt olivenolie på en stor pande og brun mørbraden på alle siderne i ca. 10 minutter (i alt).
  3. Læg låg på panden og steg yderligere 15 min - vend den engang imellem.
  4. Grøntsagsrösti: Sød kartoffel og gulerødder skrælles og rives på den grove side af et rivejern. Løget pilles og snittes ultra-fint. 
  5. Væsken presses ud af grøntsagerne (eks. ved at presse dem ned i en fintmasket sigte), ægget tilsættes og det hele krydres med salt og peber.
  6. Opvarm lidt jomfru olivenolie i en pande og pres massen god ned i panden. Steges ca. ti minutter på hver side. Hvis man har lidt problemer med at vende den, kan man efter de første 10 minutter smide den i ovnen ved 200 grader i de sidste 10-15 minutter til den er gylden og sprød. 
  7. Skæres i trekanter og serveres til et godt stykke kød og en god salat.

Grøntsagerne er revet og finthakket, blandet med æg og er nu presset ned på en pande med olivenolie, hvor de steger i ca. 10 minutter - derefter skal panden i ovnen i yderligere 10-15 minutter.
Mørbraden er pudset, snittet er blevet lagt og den er nu fyldt med persille og hvidløg.
Bindes sammen med husholdningsgarn og steges på panden.

Mørbraden steger.
Aftenens tallerken! 
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

lørdag den 2. marts 2013

Frittata

Jeg er ovre årets 2. influenza og jeg er helt sikker på, at jeg har taget min del af årets sygdom - så resten af året kan være sygdomsfrit :) ..

Jeg er også for alvor begyndt på min nye livsstil, hvor korn i alle afskygninger, pasta, ris, mælkeprodukter (undtagen fløde, cremefraiche 38% og ost lagret min. 6 måneder - hvor intaget vil være meget begrænset) og kartofler er helt udelukket for en periode i kampen om at blive fri for allergi og småskavanker, få mere overskud, energi, bedre selvværd og opnå vægttab. Læs mere under fanen 'inspiration'

Men hvad gør man så med morgenmåltidet, når brød, cornflakes, yoghurt og havregryn er dømt ude?? Jo, man spiser for det meste rester fra aftensmaden, men hvad så, når man ikke er så komfortabel med kød til morgenmad? Ja så spiser man f.eks. sådan en lækker frittata, som den jeg fik til morgenmad i dag :) (I øvrigt bestræber jeg mig på, at få lagt så mange opskrifter ind her på bloggen så muligt, som inspiration til andre).



Ingredienser: 
5 æg
4 skiver usaltet øko brystflæsk (eller alm- bacon, hvis man spiser det)
1/2 rød peberfrugt
1 mellemstort løg
2 forårsløg
200 g. broccoli
Purløg
Friskkværnet peber
Friskkværnet Himmalayasalt (rig på gode mineraler)

Fremgangsmåde:

  1. Brystflæsket skæres i tern og steges sprødt på en pande med lidt olivenolie. Krydres godt med Himmalayasalt. 'Baconen' lægges til side.
  2. Imens skæret løg og peberfrugt i tern, forårsløgene skæres i ringe. Broccolien deles i små buketter og kommes i en skål med kogende vand (brug elkedel for at spare tid).
  3. Løg og forårsløg sauteres i den overskydende fedt fra flæsken. Flæsk, Peberfrugt og broccoli kommes ved.
  4. Æggene piskes sammen i en skål, krydres med friskkværnet peber og purløg.
  5. Æggemassen hældes over grøntsagerne. Steges i 5 minuttet således at bunden sætter sig. Efter de 5 minutter kommes panden i ovnen ved 200 grader (vær obs på, at pander med plastikgrab ikke tåler ovn :)) og frittataen bages i 10 minutter til den er fast, bagt helt igennem og gylden på toppen.
  6. Serveres straks.
Brystflæsket steges sprødt.
Løg, forårsløg og broccoli steges i den overskydende fedt.
Peberfrugt og flæsk er tilsat og æggemassen er hældt over. steger 5 minutter hvorefter panden sættes i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Den færdige frittata.
Bon appetit! 
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

fredag den 1. marts 2013

Bloggens 1 års fødselsdag

Kære læsere

Så oprandt dagen, hvor bloggen her har været i luften i 1 år. Jeg må godt nok indrømme, at tiden er gået ekstremt hurtigt. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til jer der læser med, til jer der følger mig som fast læser, til jer der har trykket 'synes godt om' min Facebook-side, til jer der kommentere på min opskrifter - TAK!

Jeg synes også, det kunne være meget sjovt lige sådan at gøre status over, hvad bloggen egentligt har opnået det sidste år - altså hvor mange indlæg er det blevet til, hvor mange besøgende har der været her, hvilke indlæg der er mest populære og sådan :) Så, det kommer her:

Antal besøg på bloggen:
Der har været 149.984 besøgende på bloggen.

Antal indlæg udgivet:
Der er blevet udgivet ikke mindre en 156 indlæg det seneste år.

Antal faste læsere:
25 faste læsere er det blevet til - og det kunne jeg godt tænke mig, blev meget større det tal :) Det må vi arbejde på, det næste års tid.

Antal likes på Facebook-siden:
163 likes på Facebook-siden (der kun har eksisteret siden november)

Top 5 over de mest populære opskrifter:
1. Frøken Andersens hjemmelavede müslibarer
2. Pulled pork a'la Camilla (i ovn)
3. Stenalderbrød - rugbrød uden mel
4. Salat af jordbær, vandmelon, avokado og friske asparges
5. Lette, luftige og lækre fødselsdagsboller

Top 5 over de lande, der besøger bloggen mest:
1. Danmark med 140346 sidevisninger
2. Usa med 2923 sidevisninger
3. Tyskland med 811 sidevisninger
4. Færøerne med 690 sidevisninger
5. Rusland med 637 sidevisninger

Det ord, der er søgt mest efter herinde:
"Brød uden mel" er det, der er søgt mest på herinde.


Ha' det rart!
- Camilla