onsdag den 27. november 2013

Flødestuvede persillerødder

Hej
jeg hedder Camilla og jeg elsker flødekartofler…

Jeg ved godt, man ikke må sige sådan noget højt i fare for, at blive hængt eller brændt på bålet over at udtrykke, at man elsker noget så med så høj fedtprocent. Men det gør jeg altså - og jeg er heller ikke bange for at spise fedt (*GISP*). Ja, så fik jeg sagt det! Og jeg vil også gerne tilføje, at man sagtens kan spise fedt selvom, man forsøger at tabe sig - det handler blot om sammensætningen af kosten. Se bare på stenalderdiæten, og LCHF som er vidt udbredt i især Sverige.

Selvom jeg elsker flødekartofler, så elsker jeg også at eksperimentere - og det har jeg i sandhed gjort ved denne ret. Jeg har simpelthen været så dristig, at jeg har skiftet kartoflerne ud med persillerødder.  Jeg synes persillerødder er en overset grøntsag, og jeg selv er simpelthen så begejstret for den. Det giver det vildeste tvist, kan jeg godt love jer - og jeg vil våge at påstå, at man ikke smager den store forskel, hvis man ikke ved det :) Så hvis du forsøger at undgå kartofler, eller gerne vil inkludere flere grøntsager i din kost, eller hvis du bare gerne vil prøve noget anderledes, så er dét her opskriften kære læsere :)

Flødestuvede persillerødder m. løg og hvidløg 

mandag den 25. november 2013

Søndags-suppedasen del 8 - Kinesisk nudelsuppe

Ja, den opmærksomme læser har nok allerede spottet, at der ikke kom nogen opskrift på suppe i går. Det skyldes simpelthen, at jeg havde nogle problemer med teknikken - i ved det selv, man kan aaaaaldrig regne med elektronik. Det sviger en på de mest åndsvage tidspunkter….som i går, da jeg skulle poste den sidste opskrift i projekt 'søndags-suppedasen' :)

Nå, men jeg har fikset problemet (eller, det har faktisk løst sig selv - mystisk nok), og nu er den her.. Den sidste suppe… Den kinesiske nudelsuppe! :) Nudler, hvordan lader det sig gi' sig på en stenalderdiæt, tænker du nok, jooo ser du tricket er Shirataki nudler, som er lavet af konjak-rod. Suppen er virkelig nem. Ja faktisk tager den ikke mange 5 minutter at lave - og det er kun et plus i en travl hverdag :) Suppen er i øvrigt eminent med kød, så hvis du har en rest kylling/oksekød/svinekød eller pulled pork for den sags skyld, så smid endelig det i :)

Kinesisk nudelsuppe m. Shiratakinudler ♡ 

søndag den 17. november 2013

Søndags-suppedasen del 7 - Ærtesuppe m. granatæble

Da jeg skulle udtænke nogle forslag til, hvad jeg kunne lave af supper til det her projekt søndags-suppedasen var der ingen tvivl om, at jeg skulle lave en ærtesuppe :) Af mange forskellige årsager faktisk; den har en lækker farve, den er ikke særlig tidskrævende, jeg elsker ærter… Og, jeg har en skøn erindringer fra min barndom fra filmen 'Bernard og Bianca - SOS fra Australien', hvor de to mus er ude at spise på en fin restaurant; Man ser et klip fra køkkenet, hvor kokken tilbereder suppe og ned i suppegryden falder en kæmpe ært (helt almindelig størrelse, men for de små væsner synes den utrolig stor) - kokkens begejstring er ikke at tage fejl af, og nu er det han (til min store fornøjelse) udbryder: "Uhh, ærtesuppe!". Jeg er helt tosset med det klip! :) Som i for øvrigt kan se her, IT-specialisten på matriklen har nemlig klippeklistret i den skønne Disney Film - er det ikke skønt??


Vinderen er fundet!

Så kom dagen, hvor vinderen skulle findes af min Giveaway. Jeg har hen over de sidste par uger haft en konkurrence igang, hvor præmien var et eksemplar, af Tjatjana Albinus' julekogebog "Low carb - julelækkerier" :) Bogen indeholder en masse opskrifter på julegodter og tilbehør til julebordet - alt uden mel og sukker. Konkurrencen sluttede i dag kl. 12.00 og vinderen er nu trukket :)


Jeg er glad og meget beæret over, hvor mange mennesker, der har deltaget! Deltagerantallet og opmærksomheden på konkurrencen overstiger min sidste giveaway med længder! :) Dét havde jeg ikke forventet, men det giver mig bestemt blod på tanden til, at afholde en giveaway igen en anden gang :)

Konkurrencen foregik på Facebook og kravene for at deltage var, at man likede min Facebook-side, likede opslaget med min giveaway og delte det på sin egen væg.

Jeg har brugt random.org til at trække vinderen - her trækker man et tilfældigt nummer og vedkommende der har været nr. XX på listen over dem, der har opfyldt alle kriterierne er så den heldige vinder.




søndag den 10. november 2013

Søndags-suppedasen del 6 - Sødkartoffelsuppe m. basilikum

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke spiser kartofler - først og fremmest fordi de ikke er en del af stenalderkosten (hvilket efterhånden er lidt omdiskuteret), men også fordi jeg synes, de er kedelige. De smager jo ikke af noget? Jo bevares, der er da ting, der er lækre ved kartofler - f.eks. en kartoffelmad - men det er jo kombinationen af kartoffel, mayo, purløg, salt og peber vi så godt kan lide. Kartoffelsuppe er da også lækkert - men igen, der er det jo kombinationen af enten kartoffel/porre eller kartoffel/selleri - fløden, purløget og den sprødstegte bacon, der gør tricket. Kartoflen i sig selv, synes jeg faktisk er intetsigende. Sød kartoffel derimod! Amme-namme-namme-nam :) Jeg er tosset med den! Den er lækker, har en blød konsistens, den har sødme og lidt nøddesmag… Men vigtigst, den har S M A G! Den smager faktisk af noget, den kan stå alene - dét er jeg vild med! :)

Derfor var det også selvklart, da jeg besluttede mig for dette her projekt 'Søndags-suppedasen', at menuen en given søndag skulle byde på Sødkartoffelsuppe. Det blev simpelthen denne uge :) Suppen er nem at lave, men hælder til den søde side, hvilket man nok lige skal være opmærksom på. Jeg tror det vil give den et lækkert tvist, hvis man tilføjede et skud chili - jeg tænker at det vil give en god kontrast til kartoflens sødme.

Sødkartoffelsuppe m. kokosmælk

fredag den 8. november 2013

Blåbæris uden raffineret sukker

Indlægget her kræver faktisk ikke den store introduktion. Den opmærksomme læser har nemlig allerede (måske endda gentagende gange) bidt mærke i, at jeg elsker is - læs mere om lasten her - og derfor kommer nu opskriften på en ny variant… Blåbæris! Der er simpelthen ikke den ting, der ikke er vidunderlig ved den her is. Den er lilla (L I K E), den er lækker, den har perfekt sødme og den er let at lave! :) Så kære læser, kast dig bare ud i opskriften, og oplev afhængigheden overtage fuldstændigt 


Hjemmelavet blåbæris uden raffineret sukker 

mandag den 4. november 2013

Pitabrød uden mel

Pitabrød er lækkert og fyldet kan varieres i det uendelige. Hver familie har sin egen favoritsammensætning; nogen spiser dem med rejer, nogle med hakket kød, nogle med skinestrimler eller kyllingetern, nogle med kebabkød.. Ja, mulighederne er mange. En ting er sikkert, og det er, at pitabrød er en skøn spise. Jeg har altid købt dem færdigbagte - altså brødene. Men efter jeg har droppet kornprodukterne har pitabrød ikke været på menuen. Det skal vi da have lavet om på. Jeg snublede over en opskrift på pitabrød uden mel hos Jeanette fra Mad i harmoni, og det skulle jeg da have testet! :) Jeg ændrede lidt på bagetid og grader, og kom i øvrigt lidt flere kerner og nødder i :)

Vi fyldte dem med hakket oksekød krydret med lidt forskellige krydderier, fintsnittet salat, agurk, peberfrugt, ærter og en dressing rørt af lidt Creme fraiche 38%.

Pitabrød lavet på nødder og kerner - utroligt mættende  

søndag den 3. november 2013

Søndags-suppedasen del 5 - Novembersuppe m. friteret pastinak

Så blev det 5. søndag i projekt 'søndags-suppedasen'.. Det er næsten lige som en adventskalender det her - bare med suppe :) Ugen har været regnfuld, og jeg synes godt man kan mærke, at efteråret begynder at lede op til vinteren. Der er næsten ikke flere blade på det store træ ude foran mit vindue; dem har vinden taget. Når vejret er som nu, ja så er suppe en ekstra dejlig spise :)

Inspirationen til ugens suppe kommer fandt jeg her, men de eneste ingredienser jeg havde i mit køleskab var faktisk porrer og løg. Så jeg brugte hvad jeg havde :) Og det blev altså til denne rigtig lækre suppe :) Novembersuppe m. friteret pastinak :)

Novembersuppe med friteret pastinak  ♡