onsdag den 19. februar 2014

Frikadeller m. spinatsalat

Her til aften havde jeg sådan lyst til en lækker salat og nogle frikadeller. Jeg elsker den her salat, og den er simpelthen så simpel og lækker, at det halve kunne have været nok; men nogle gange holder ordsproget "less is more" bare! :) Salaten er blot frisk spinat, avokado, ristede pinjekerner og tynde skiver af parmesanost :) Til fik vi frikadeller, og jeg er også stoooor fan af frikadeller! :) Faktisk er der mange, der tror, at frikadeller ikke er en gangbar spise, når man spiser stenalderkost, men frikadeller kan sagtens lave uden mel - og så kan de fylde med alverdens lækkerier - se bare den her opskrift på kyllingedeller, som er uhørt lækker! :) Frikadeller er ideelle til de fleste måltider; til morgen kombineret med lidt salat, kolde i madpakken og som her til aftensmåltidet. De kan laves i store portioner og fryses ned - så kan man tage det antal om, man lige skal bruge :)

Frikadeller m. spinatsalat :)
Ingredienser (15-20 stk.)
800 g. hakket kalv og flæsk
2 æg
1 løg, finthakket
3 dl vand (eller fløde, hvis man spiser det)
2 spsk fedtreduceret mandelmel (kan udelades)
Friskkværnet salt og peber
1,5 spsk Urtekram Allaround krydderi

Tip: Steg en lille frikadelle til at starte med, som du kan smage på - så opdager du, om frikadellerne mangler lidt krydring, eller om de er klar til at blive stegt :)

Fremgangsmåde:
  1. Alle ingredienserne kommes i en skål og piskes godt med en håndmikser (eller i foodprocessoren, hvis man har sådan en) - vurdér om der skal en smule mere vand i farsen.
  2. Varm olie op på en pande. Form frikadellerne med en spiseske og læg dem på panden. 
  3. Når frikadellerne har fået en god farve på den ene side vendes de rundt og steger færdige på den anden side. 
  4. Frikadellerne er færdige når saften der kommer ud er klar, og når de hænger fast i gaflen, når du stikker i dem.
  5. Velbekomme!


Ha' en dejlig dag!
- Camilla

1 kommentar:

Kom gerne med dine tanker om opskriften..