mandag den 29. september 2014

Bananmuffins m. chokolade (uden mel)

Tidligere på året bagte jeg de her hindbærmuffins, som er hamrende gode. Kæresten synes dog godt at bærrene kunne være lidt syrlige, og så var det jeg tænkte, at han måske ville være bedre til en bananmuffin m. chokoladestykker :) Han elsker banan, og han elsker chokolade, og han er da også svært begejstret for disse :) De er lavet efter samme fremgangsmåde som hindbærmuffinsne og de er altså super nemme at gå til, så tøv endelig ikke :)

Bananmuffins m. chokolade - til den stenalderspisende :)
Ingredienser (12 stk):
1,25 dl kokosfibre (fedtreduceret mandelmel kan også bruges)
En fed vaniljestang
4 æg
0,5 dl. agavesirup
1 tsk natron
1 tsk citronsaft
50 g. kokosolie uden smag (eller klaret smør)
1 moden banan (most)
50 g. mørk chokolade >70%

Fremgangsmåde:
  1. Kornene skrabes ud af vaniljestangen og blandes med kokosfibre, æg, natron, citronsaft og sirup og den moste banan . Det hele blandes godt med en elpisker.
  2. Smelt kokosolien og tilsæt den i dejen lidt ad gangen under omrøring. 
  3. Lad dejen hvile et par minutter. Imens hakkes chokoladen fint
  4. Rør dejen igennem og vendt den hakkede chokolade i dejen.
  5. Kom dejen i muffinsforme (jeg bruger nogle af silikone - så slipper kagerne let, når de er bagte) og bag dem ved 130 grader varmluft i 35-45 minutter.
  6. Lad kagerne køle af inden servering.





Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..