søndag den 13. april 2014

Påskeæg m. skovbær-marcipan

Påsken nærmer sig med hastige skridt, og findes der noget bedre end påskeæg? Jeg tror at definitionen af et lækkert påskeæg afhænger lidt af ens alder. Jeg ved i hvert fald, at jeg elskede at få de der pap-æg fyldt med slik da jeg var lille, som lidt ældre fik vi chokolade-æg, og nu - ja nu kan jeg altså godt lide et marcipan-æg :) Skægt som det ændre sig ikke? (Altså, så er jeg heller ikke mere voksen end at jeg prompte svarer 'ja-tak', får jeg tilbudt de andre :P). Marcipan er i sig selv rigtig lækkert, men jeg har eksperimenteret lidt her får i opskriften skovbær-marcipan :)

Påskeæg m. hjemmelavet skovbær-marcipan :) God påske!
Ingredienser (15 små æg):
Grundopskrift:
250 g. mandler
5 spsk. kokossukker*

Skovbærsmag:
100 g. skovbær
1-2 tsk. honning

Chokoladeovertræk og pynt:
100 g. mørk chokolade
Frysetørret frugt/bær (jeg brugte jordbær og rabarber)

*kan udskiftes med 50-60 g. dadelpuré

Fremgangsmåde:
  1. Grundmarcipan: Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem trække i 10-15 minutter med låg på.
  2. Smut mandlerne og tør dem godt. Kom mandlerne på en bageblade og lad dem tørre helt i ovnen ved 50 grader i 2 timer. Åben døren en gang i mellem under vejs, således at dampen lukkes ud. Lad dem køle helt af.
  3. Mal mandlerne til fint mel i en foodprocessor / i en minihakker / eller i en kaffekværn.
  4. Kom kokossukker ned til mandelmelet i foodprocessoren og ælt det godt sammen.
  5. Skovbærsmag: Kom skovbærrene i en gryde med lidt vand og honning. Lad bærrene koge møre, således at alt vandet er fordampet (rør rundt en gang eller to, så det ikke brænder fast) og blend dem til en glat og ensartet sirup. 
  6. Bland siruppen i marcipanen lidt ad gangen (pas på marcipanen ikke bliver for våd) og stil marcipanen på køl ½-1 time inden den trilles marcipan-æg.
  7. Stil æggene på køl mens du smelter chokoladen.
  8. Dyp æggene i den smeltede chokolade og pynt med den frysetørrede frugt. 
  9. Stil æggene på køl til chokoladen er stivnet.
 Mandlerne er smuttet og tørret i ovnen ved 50 grader i 2 timer. 

De tørrede mandler har været en tur i foodprocessoren og er blevet blendet til en gang rustikt mel - blend gerne finere, hvis din foodprocessor kan klare mosten.

 Frosne skovbær koges møre og væsken fordampes.

Blend de møre frosne bær til en tyk sirup.

 Bærsirupen kommes i marcipanen og det hele æltes godt sammen. Stil på køl 0,5-1 time inden den formes til æg.

Æggene overtrækkes med smeltet chokolade og pyntes.

De færdige påskeæg.

Ha' en rigtig dejlig påske!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..