mandag den 2. februar 2015

Pasta m. pinjekerner og asparges

Som i måske ved, er vi vilde med pasta her på matriklen - det betyder også, at vi leger lidt med forskellige ideer og opskrifter :) Her er Jamie Oliver en rigtig stor inspiration. Hans program "Jamies mad på 30 minutter" ruller i øjeblikket over skærmen om eftermiddagen, og ofte laver han pasta. Det har mangen en gang givet ideer til spændende pastaretter herhjemme.

I dag har vi fået en lækker ret m. sprødstegt bacon, ristede pinjekerner og grillede asparges. Den er virkelig lækker, og meget forårsagtig - ja, når vejret udenfor ikke byder på forår, så må jeg jo selv sørge for den følelse :) Hi hi.

Pasta m. pinjekerner og asparges :)
Ingredienser (2 pers.):
200-300 g. pasta
1 pk. skiveskåren bacon
1 løg
2 dl. piskefløde
1 lille bt. basilikum, hakket
200 g. grønne asparges

Pynt:
100 g. pinjekerner
Frisk basilikum
Friskrevet parmesan

Fremgangsmåde:
  1. Kog pastaen efter anvisninge på pakken. 
  2. Rist pinjekernerne på en varm (grill)pande til de er blevet gyldne - tag af panden og sæt til side.
  3. Aspargesne skylles og enderne brækkes af. Steg aspargesne på en rygende varm pande til de har fået god farve. Når de har fået tilpas med farve skæres de i mundrette stykker.
  4. Imens aspargesne steges skæres baconen i mundrette stykker - jeg skærer en skive bacon i 6-8 stykker, alt efter temperament. Steg baconen sprød på en pande.
  5. Pil løg hak det fint. Når baconen er ved at være spørdstegt kommes løget på panden til baconen og steger med.
  6. Når løgene er blevet klare tilsættes piskefløden og den hakkede basilikum. Krydr med salt og peber. Lad det hele koge ind.
  7. Når fløden er kogt lidt ind og blevet en smule tykkere tilsæt den stegte asparges. Tilsæt den kogte pasta og vend det hele rundt.
  8. Anret på tallerknen, pynt med ristede pinjekerner, frisk basilikum og en smule friskrevet parmesan. 
  9. Server straks.







Ha' en dejlig dag!
- Camilla

2 kommentarer:

  1. Mmmm, hvor ser det lækkert ud.
    Dejligt med sådan nogle hverdagsopskrifter. Tak.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Jacob :)
      Tusind tak for din kommentar - og du har ret, hverdagsretter er jo dem, vi oftest laver :)

      Ha' en dejlig dag.
      Camilla

      Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..