tirsdag den 24. februar 2015

Svensk Pølseret

Den opmærksomme læser har spottet, at her er tale om en gammel ret på bloggen - i nye klæder :) Svensk pølseret står som noget nostalgisk for mig; jeg smagte det aller første gang som helt lille pige, da jeg var på ferie med min kusine og hendes mand på Sejerø. Måske er svensk pølseret noget særligt netop på grund af den tur - en ferie som virkelig står lysende klart i hukommelsen, trods jeg ikke var særlig gammel dengang.

... Men her kommer den så endnu engang - med nyt billede og en ny ingrediens, som virkelig gør noget dejligt for retten. Brun Farin! Det er ikke nogen hemmelighed, at en smule sukker gør underværker for en ret med tomat, men brun farin - det giver lige det ekstra, hvis i spørger mig.



Ingredienser (2-3 pers.)
400 g. kartofler
1 pakke pølser (de brune 'party pølser' er bedst efter min mening)
1 dåse hakket tomat
1 lille dåse tomatpuré
1 stort løg
1/4 l piskefløde
2,5 dl. cremefraishe
2 spsk. brun farin
Salt & peber

Pynt:
Finthakket purløg

Fremgangsmåde:
  1. Kartoflerne skrælles og skæres i tern - herefter sættes de på komfuret i passende mængde vand og koges til de er færdige.. Ca. 20 minutter (alt efter størrelse selvfølgelig). Vær' ikke bange for, at kartoflerne bliver færdige først og derfor når at blive kolde - de bliver varmede i den varme sovs - og kartofler fra dagen før kan derfor sagtens bruges, hvis du har sådan nogen liggende.
  2. Løget pilles, hakkes og svitses i lidt olie i en gryde
  3. Tomatpuréen, den hakkede tomat, creme fraishen og fløden tilsættes og retten krydres med salt og peber.
  4. Pølserne skæres i passende stykker og kommes i gryden.
  5. Når kartoflerne er færdige hældes vandet fra, og kartoflerne kommes i pølseretten. 
  6. Serveres med friskhakket purløg.


Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..