tirsdag den 28. april 2015

Baconruller m. revet æble

Der findes een ingrediens, der til hver en tid kan optimere en ret - og det er bacon. Og det er egentligt også udgangspunktet for denne ret; tanken om, hvordan man mon kunne optimere de klassiske frikadeller. Straks tænkte jeg, hvorfor ikke blot pakke dem ind i bacon? :) Så det gjorde jeg, og på den måde blev der faktisk tale om en fusion mellem en frikadelle og et farsbrød... i miniformat.

Jeg fik ikke taget billeder af selve delen, hvor farsen vikles ind i bacon - simpelthen fordi jeg åbenbart arbejdede med hovedet under armen og glemte det :) Det retter jeg selvfølgelig op på, næste gang retten kommer på menuen :)


Ingredienser (4 pers.)
500 g. hakket svinekød
1 løg
1 æble
1 æg
1 dl. mælk
1 bouillonterning
2-3 spsk mel
Salt og peber

Desuden:
2 pk. skiveskåren bacon

Fremgangsmåde:
  1. Farsen: Lun mælken og opløs bouillonterningen heri. 
  2. Løget pilles og hakkes fint. Æblet skrælles og rives på den grove side af rivejernet - klem væsken godt ud.
  3. Alle ingredienserne kommes i en skål og røres sammen til en homogen fars - den må ikke være for lind, da det så bliver svær at forme til ruller.
  4. Lad farsen hvile på køl i 30 minutter.
  5. Baconrullerne formes: Skær baconen over på midten. Læg så fire halve stykker bacon side om side på et spækbræt, således at baconen lige nøjagtigt overlapper hinanden. Læg en passende mængde fars på midten af baconen og fold baconen rundt om farsen. 
  6. Læg baconrullen på en bagepapirsklædt bageplade med lukningen nedad. Gentag indtil al farsen og baconen er opbrugt.
  7. Bag baconrullerne i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter indtil farsen føles fast og baconen er gylden. 
  8. Server til dit yndlingstilbehør.
  9. Velbekomme!



Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..