torsdag den 16. april 2015

Broccolisalat m. kartofler og bacon

Der skal ikke være nogen tvivl om, at jeg elsker broccolisalat. Viiiirkelig. Især hvis den tilberedes, så der stadig er bid i broccolien - jeg bryder mig ærlig talt knap så meget om, når en broccoli er blød, så smager den også mere af prut, end hvad godt er ;) Hi hi.

Jeg tilsætter kogte kartofler til min broccolisalat - simpelthen fordi jeg synes, at det harmonerer smadder godt sammen. Salaten kan sagtens stå alene, som en let frokostsalat - men den er vidunderlig som tilbehør til kød og grill. Her spises den oftes til et par Frække deller ;)


Ingredienser (4. pers)
Fyld:
1 broccoli
400 g. kartofler
1 pk. skiveskåren bacon
1 mellemstort løg
100-200 g. solsikkekerner

Dressing:
2,5 dl. cremefraishe
2-3 spsk. mayonnaise
2 spsk. sukker
2 spsk. balsamico
Friskkværnet salt og peber

Desuden:
2 liter kogende vand (nemmest fra elkedel)

Fremgangsmåde:

  1. Dressing: Ingredienserne til dressingen blandes i en skål og smages til med salt og peber.
  2. Fyld: Kartoflerne skrælles, skæres i mundrette bidder og koges møre i letsaltet vand. 
  3. Imens kartoflerne koges møre skæres baconen i mundrette stykker og steges sprødt på en pande i en smule olie.
  4. Broccolien deles i små buketter, og skylles grundigt under rindende vand. Broccolien kommes i en sigte og overhældes med en kande kogende vand 1-2 gange - det sikre at de alene dampes let, og derved beholder deres sprødhed. 
  5. Løget pilles og hakkes fint. 
  6. Solsikkekernerne ristes på en tør pande med en smule salt. Pas på de ikke bliver sorte. 
  7. Kom alle ingredienserne op i skålen til dressingen og vend salaten rundt, så dressingen fordeles ligelidt.









Ha' en dejlig dag!
- Camilla




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..