mandag den 22. juni 2015

Honningbagte nye gulerødder, kartofler og asparges

Jeg er vild med den her tid på året - hvor torvet på Israels Plads i København bugner med grønthandlere, der sælger alskens frisk frugt og grønt. Der er bare noget særligt over spæde gulerødder med top, grønne asparges og nyopgravede kartofler. Egentligt er der ikke den store forskel på bagte rodfrugter, som man laver dem i efteråret/vinteren og så denne version, men på en eller anden vis, så er den bare mere let og sommerlig :) (Nå ja, og så må den der sommer altså godt snart vise sig).


Ingredienser (4 pers.)
500 g. nyopgravede kartofler
2 bdt. nye gulerødder m. top
2 bdt. friske grønne asparges
Ca. 4 spsk. honnning
Jomfru oliven olie
Salt og peber
Frisk timian

Fremgangsmåde:
  1. Fjern toppen fra gulerødderne. Lad 1-2 cm. blive tilbage - det både smager og ser godt ud.
  2. Vask og skrub kartofler og gulerødder grundigt, så alt snavs og skidt er væk. 
  3. Kom kartofler og gulerødder i en gryde med kogende vand og for-kog dem i 5-7 minutter.
  4. Hæld vandet fra og kom dem i et ovnfast fad.
  5. Knæk den træde ende af aspargesene og skær dem over på midten. Kom aspargesene i fadet til de restende grøntsager og dryp med honning og olivenolie. 
  6. Krydr med salt og peber samt friske timiankviste.
  7. Bag urterne i ovnen ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter.
  8. Velbekomme.





Ha' en dejlig dag.
Camilla

1 kommentar:

Kom gerne med dine tanker om opskriften..