fredag den 19. juni 2015

Paprikagryde med mørbrad og perleløg

I onsdags havde min mormor fødselsdag, og derfor havde vi inviteret hende ud at spise i Tove Ditlevsens Mindehave - et sted hun holder meget af. Der er hjemlig atmosfære, gammel dansk mad og John Mogensen på stereoen :) Så hyggeligt! 

Manden var meget i tvivl om, hvad han skulle vælge på menukortet - valget stod mellem en gryderet og en bøf. Han endte med bøf under forudsætningen af, at jeg lovede at servere paprikagryde i den nærmeste fremtid :) Hi hi.. Ja, det har vi altså så fået i dag.



Ingredienser (4 pers):
2 løg
2 pk. skiveskåren bacon
350 g. mørbrad
150 g. cocktail pølser eller lignende.
150 g. perleløg
1,5 spsk. paprika
1 lille dåse tomatpuré
2 røde pebre
0,5 liter piskefløde
Salt og peber

Desuden:
Ca. 4 dl. ris 
Evt. purløg til pynt

Fremgangsmåde:
  1. Risene tilberedes efter anvisningen på pakken.
  2. Skær baconskiverne i mundrette bidder og steg dem sprøde i en gryde med lidt olivenolie.
  3. Pil løget og skær de i skiver. Kom løget i gryden til baconen og lad det svitse med.
  4. Puds mørbraden for sølvhinden og det værste fedt og skær den i mundrette bidder. Kom mørbradternene i gryden til bacon og løg lad det brune.
  5. Tilsæt tomatpuré, paprika og piskefløde og giv det et opkog.
  6. Tilsæt pølserne og perleløg. Krydr med salt og peber.
  7. Lad rette stå og snurre 15-20 minutter på medium varme. Smag til under vejs og bedøm om der mangler salt eller peber (eller paprika?).
  8. Fjern kernehuset fra peberfrugterne og skær dem i skiver. Når der er 5-10 minutter til servering, tilsættes peberfrugterne - på den måde har de stadig lidt bid ved servering.
  9. Server med kogte ris og evt. et drys hakket purløg.
  10. Velbekomme.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..