torsdag den 24. september 2015

Bløde og luftige burgerboller

I dag er FIFA 2016 udkommet - og for nogle er det måske fuldstændig uvæsentligt, men for de to dejlige mænd, der sidder i min stue, der er det noget nær årets vigtigste dag, og der er dømt mandehørm for fulde drøn - både i dag og i morgen. Ja, sådan et vigtigt spil lader sig altså ikke kun spille en dag, når de lige er udkommet. Næ, der må to dage til.

Menuen her i huset står derfor på Pulled Pork med coleslaw, hjemmelavet BBQ og så de her bløde og luftige burgerboller. Det er selvsagt et hit, det er den menu altid :) Opskriften på burgerboller er den samme som denne her gamle version, hvor jeg har skiftet mælken ud med vand, simpelthen fordi jeg synes at mælk godt kan gøre brød lidt tungt :)


Ingredienser (12 stk.)
50 g. gær
5 dl. lunkent vand
2 æg
2 tsk. fint salt
30 g. rørsukker
100 g. smør
800-1000 g. hvedemel

Desuden:
Et æg til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde:
  1. Kom vand og gær i en skål og rør til gæren er opløst. 
  2. Tilsæt æg, salt og sukker og rør godt rundt. Skær smøret i firkanter og kom dem i skålen.
  3. Tilsæt melet og ælt dejen grundigt, ca. 10 minutter. Dejen skal være blød og let klistret og det er klart nemmest med en røremaskine - eller dejkrogene på din håndmixer. Har du ikke nogle af delene kan håndkraft også snildt gøre arbejdet. 
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter. 
  5. Ælt dejen i gennem og dej den i 12 lige store stykker.
  6. Tril dejen til runde boller og tryk dem flade - giv dem eventuelt en tur med kagerullen. 
  7. Lad burgerbollerne hæve yderligere 30 minutter.
  8. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  9. Bag bollerne ved 225 grader i 10-12 minutter til de er gyldne - lad dem endelig ikke overbage, så bliver de tørre. 








Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..