torsdag den 12. november 2015

Lækre og luftige kanelsnegle

Kanelsnegle er noget af det mest lækre der findes på denne jord. Ja faktisk er jeg virkelig begejstret for kanel - det smager og dufter fuldstændigt fortræffeligt i bagværk. Manden i huset er meget enig, og elsker når jeg bager en portion kanelsnegle ;-) I morgen skal han have morgenmad med til fredagsmorgenmaden på arbejdet, så jeg har bagt lidt kanelsnegle han kan forkæle sine kolleger med :) Så har jeg gjort mit til, at fredagen (og weekenden) starter godt.



Ingredienser (20 snegle):
Dej:
2 æg
6 spsk. sukker
3 dl lunkent vand
1 pk. gær
1/2 tsk salt
600 g. mel

Remonce:
200 g. blødt smør
12 spsk. sukker
3 spsk. kanel

Desuden:
1 æg til pensling

Fremgangsmåde:
  1. Dej: Æg og sukker piskes til en luftig masse med en elpisker i ca. 5 minutter. Jo mere du pisker, jo mere luftige bliver kanelsneglene.
  2. I en anden skål opløses gæren i den lunkne vand. Tilsæt salt og rør godt rundt.
  3. Hæld den opløste gær op i æggemassen og vend det hele rundt.
  4. Sigt halvdelen af melet deri og rør godt rundt til de værste klumper er rørt ud. 
  5. Sigt den resterende mel i dejen og ælt dejen godt igennem til den er let og smidig. Det tager ca. 10 minutter og gøres aller nemmest i en røremaskine eller med dejkrogene til din elpisker. Har du ikke nogle af delene gør du det blot med håndkraft, men vær omhyggelig med at ælte dejen til den er smidig - den vil klistre lidt i starten, og så kan du drysse med en lille smule mel, men vær påpasselig med ikke at tilsætte for meget, idet kanelsneglene så bliver tørre og knap så luftige.
  6. Dejen stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter.
  7. Når dejen har hævet æltes den igennem og rulles ud til en rektangel.
  8. Remonce: Kom det bløde smør, sukker og stødt kanel i en skål. Pisk det luftigt med en elpisker. 
  9. Smør remoncen ud på dejen, så den dækker hele rektanglet og kommer godt ud i kanterne.
  10. Form til snegle: Rul dejen sammen til en pølse og del den i 15-20 lige store stykker.
  11. Kom kanelsneglene i et par bagepapirsforede springforme/bageforme - eller bare på en almindelig bradepande. 
  12. Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg og lad dem hæve i yderligere 45 minutter.
  13. Bag kanelsneglene ved 210 grader varmluft i ca. 10 minutter eller til de er gyldne og lækre. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke i toppen.
  14. Lad sneglene afkøle 5 minutter i formen, inden de flyttes over på en rist. 
  15. Velbekomme.












Ha' en dejlig dag.
Camilla

1 kommentar:

  1. F... det ser lækkert ud. Sværger ellers til Mette Blomsterbergs kanelsnegle men de her skal prøves!

    /Frank
    ps. Fedt madunivers du har bygget op. En stor kilde til inspiration for mig

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..