søndag den 31. maj 2015

Jordbærtærte

Jeg kan mærke, at sommeren ligger og lurer lige under overfladen - kan i også mærke det? :) Jeg tror, det enste den mangler for rigtigt at begynde, er et lille skub i den rigtige retning. Sommeren mangler at mærke, at vi savner den - jeg lader den vide det, med denne lækre sommerspise... JORDBÆRTÆRTE <3

Opskriften her er egentlig en gammel kending her på bloggen. Jeg har bare taget nogle nye billeder og optimeret opskriften en smule :)

lørdag den 30. maj 2015

Koldskål m. æg, vanilje og flødeskum

Jeg har sådan et lidt ambivalent forhold til koldskål. Jeg har aldrig kunne lide smagen af kærnemælk - og det er som oftest hovedingrediensen i koldskål. Det betyder også, at jeg i mange år gik en stooor bue uden om koldskål, købt som hjemmelavet... lige indtil denne her variation blev serveret for mig. Jeg fik den serveret hos en gammel ven af familien; engang tilbage i 90'erne. Siden da har min far optimeret den, og serveret den et utal af gange - den er fyldt med fløde, sukker, masser af vaniljesukker og æg. Ja faktisk er den fyldt med alt, hvad der er godt... og usundt(!) - og det er lige som om, at det gør det op for den der forfærdelige kernemælk - fnis.

torsdag den 28. maj 2015

Grøntsager i wok m. svinemørbrad og chilisauce

Vi er glade for grøntsager - især hvis de stadig har noget bid, når de skal spises. Derfor er vi også glade for grøntsager i wok herhjemme. Wokken er nemlig en rigtig nem måde at tilberede grøntsager på, uden at de bliver overtilberedt. Vi plejer som oftest at spise en wok med forskelligt grønt, karry pasta og kokosmælk, men engang i mellem er det rart med noget variation.

I wokken i dag har jeg kommet svinemørbrad, gulerødder, sukkerærter, babymajs, blomkål, forårsløg og peberfrugt. Jeg har udeladt kokosmælk og istedet tilsat en god soya og sød chilisauce. Til grøntsagerne serverede jeg kogte jasminris, og det blev virkelig lækkert :)

Avocado-creme

Jeg elsker avocado... især med friskkværnet salt og peber. Det smager fortrinligt på en rugbrødsmad, under pålæg, på ristet brød m. pesto og mozzarella, og blandet med lidt cremefraiche er det fortrinligt som dip til grøntsagstænger, eller som dressing i en god mexicansk ret.

mandag den 25. maj 2015

Pizza m. tomat, italiensk skine, frisk mozzarella og pepperoni

I dag har menuen budt på hjemmelavet pizza. Jeg lavede en portion pizzadej, som giver 6 pizzaer. Jeg lavede to pizzaer og smed resten af dejen i fryseren til en travl hverdag. På den ene pizza fik vi kartoffel, rosmarin og basilikumspesto - og på den denne version var der; Tomatsauce, italiensk skine, mozzarella og pepperoni.

Pizza er altså bare en lækker spise - især når den er hjemmelavet, og kan fyldes med lige nøjagtigt dét, man har lyst til :)

Pizza med kartoffel, rosmarin og basilikumspesto

Det er sjældent, at vi får pizza her i huset - manden er slet ikke til den købte fra pizzamanden, men han er vild med en god hjemmelavet udgave. Jeg er mest til den helt simple version med tomat, ost og pepperoni, men en god kartoffelpizza er altså heller ikke at kimse ad :)

På pizzaen her er der ingen tomatsauce, men til gengæld er der lækker basilikumspesto - og det er uden tvivl en af mine yndlings-pizzaer :)

Pizzadej

Her kommer opskriften på en super let og ligetil pizzadej. Portionen giver 6 pizzaer. Skal du ikke have et helt fodboldhold til middag, så kan den overskydende dej snildt fryses ned til en anden dag.

Opskriften her på således på selve dejen og altså ikke en opskrift på færdig pizza med lækkert fyld. For sådan nogle opskrifter kan du kigge forbi disse lækre variationer; "Pizza m. tomat, italiensk skinke, frisk mozzarella og pepperoni", eller "Pizza m. kartoffel, rosmarin, mozzarella og dryp af pesto", eller "Fransk pizza m. cremefraiche, løg og bacon" "Pizza med parmaskinke, salat og parmesanost"

Det er vigtigt, når man arbejder med brød, at man ikke bruger mere mel, end opskriften foreskriver - men risikerer nemlig at få en tung og tør dej, istedet for en blød og smidig en af slagsen. Hold dig derfor til 1 kg. mel til selve dejen og brug kun en smule mel til at drysse på hænder og bord. Dejen virke våd til at begynde med, men bliver dejlig lækker og smidig, når den er blevet æltet godt igennem.


lørdag den 23. maj 2015

Jordbær-trifli m. makroner

Så blev det tid til den første opskrift på trifli her på bloggen; dét er da egentligt imponerende, at sådan en opskrift ikke har fundet vej hertil før nu - det er sådan en nem og lækker dessert; lige noget for mig :)

En trifli er i ordets forstand blot en dessert, der er karakteriseret ved tre elementer; et lag med små stykker af sandkage vædet i likør, et lag bærkompot og et lag creme. På den måde kan en trifli jo varieres i det uendelige - og der findes jo ikke noget frugt, der ikke smager godt med en gang vaniljecreme.

Jeg foretrækket at bruge makroner frem for sandkage, da jeg godt kan lide det knasende modspil til en ellers blød dessert. Jeg tænker at man også kunne bruge kammerjunker - eller Bastognekiks hvis man er til det, men kan man lide makroner, så er de altså bare hamrende gode i en trifli.

Jeg har desuden valgt at tilføre friske jordbær også, så det ikke kun er en jordbærkompot. Det giver et frisk pust til desserten og så giver det, ligesom makronerne, en fornemmelse af, at man skal tygge og det kan jeg godt lide.

fredag den 22. maj 2015

Tarteletter m. asparges, ærter og gulerødder

Enhver der kender mig ved, at jeg elsker tarteletter <3 Og jeg tør slet ikke afsløre, hvor meget jeg kan konsumere, når vi er til tartelet-fest hos mine forældre. Vi har altid fået dem helt traditionelle med høns i asparges, når min far laver dem. Jeg kan ikke lave den version så god som min far, så derfor lader jeg helt vær'. I stedet gør jeg det på min måde med friske asparges og ærter - og i denne version har jeg også tilføjet gulerødder :) SÅ er der fest i min mave.

Italiensk salat m. friske asparges

Jeg elsker en god rugbrødsmad med italienssalat - det er faktisk mit favorit pålæg, hvis jeg kan vælge frit :) Derfor er det også oplagt, at der selvfølgelig skal være en opskrift på italiensk salat her på bloggen.

Det aller bedste er at bruge en god hjemmelavet mayonnaise - det tager 5 minutter og smager henrivende, og jeg skal nok sørge for, at der kommer en opskrift på dét inden længe. Måske med en lille video :) Men gider man ikke lave sin mayo selv, så kan man fint bruge en god købt en af slagsen.

torsdag den 21. maj 2015

Stegte bønner m. hvidløg, sesam og solsikkekerner

I aften havde vi besøg af en god kammerat, der kom til middag :) Vi ses jævnligt, og han kan godt lide god mad - så er det jo en fornøjelse af stå i køkkenet :) Han har ofte en god vin med, som vi nyder til et stykke godt kød og lækkert tilbehør :) 

I aften fik vi flankesteak (tilberedt som her), stegte asparges og denne skønne bønnesalat. Til dessert fik vi jordbær-trifli, og jeg tør godt afsløre, at vi dårligt kunne rokke med ørerne efter dén menu :)

mandag den 18. maj 2015

Tærte m. kartoffel, bacon og porrer

Det er ikke så længe siden, at jeg skrev et indlæg om tærte - og om, hvor glad manden er for tærte. Jeg skrev også lidt om min egen skepsis, men at tærten den aften fik mig overbevist om, at det er en spise, der må lidt oftere på menuen herhjemme. Det smagte nemlig brand godt. Derfor har vi dag fået denne lækre sag - en tærte med kartoffel, bacon og porrer :) Den er virkelig lækker og jeg er altså pjattet med samspillet af lige netop de tre ting.