Ingredienser (10 stk.):
2 ruller butterdej
250 g hønsesalat *
Desuden:
Æg til pensling
Sølvpapirsforme:
10 stk. A5 papir (halv størrelse af A4)
10 stk. sølvpapir (lidt større end papiret)
* Mængden af hønsesalat afhænger selvfølgelig af, hvor brede du laver dine kræmmerhuse - jo større de er, jo mere kan de indeholde. Til mine tynde kræmmerhuse gik der ca. 250 g. hønsesalat.
Fremgangsmåde:
- Sølvpapirsforme: læg et stykke A5 papir oven på et stykke sølvpapir. Rul fra det ene hjørne et kræmmerhus, så alt papiret dækkes af sølvpapir. Når kræmmerhuset er foldet bukkes den overskydende papir ned i kræmmerhuset - på den måde sikre du, at kræmmerhuset holder formen. (Jeg har klippet mine til, efter jeg har rullet dej på kræmmerhusene idet de var en anelse for lange. Derfor kan man ikke se, at det overskudende papir/sølvpapir er foldet ned i kræmmerhuset - men det var det, da jeg rullede dejen på).
- Gentag processen til du har lavet 10 kræmmerhuse.
- Butterdejs-kræmmerhuse: Skær hver rulle butterdej ud i 10 lange strimler (altså 20 i alt). Tril strimlerne runde til lange pølser.
- Vikl to pølser rundt om hvert kræmmerhus og læg dem på en bagepapirsklædt bageplade.
- Pensl kræmmerhusene med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i 10-15 minutter til de er gyldne og sprøde.
- Lad kræmmerhusene køle af et par minutter og fjern derefter sølvpapirsformene.
- Fyld de lækre og sprøde kræmmerhuse med hønsesalat og server mens de stadig er lune.
- Velbekomme.
Dem må jeg da prøve, men vil fylde dem med rejer/mango/avocado rørt op med creme fraiche og sød chilisauce��
SvarSletHej Camilla.
SvarSletFørst tak for den super gode ide :-). Første gang jeg lavede dem, gik det super godt. Anden og tredie gang ville de ligesom ikke rigtig af formene. Kan der være forskel på, hvilke mærke af butterdej jeg køber?
Venlig hilsen Annette