tirsdag den 10. maj 2016

Pølsebrød / hjemmelavede hotdogs

Jeg elsker en god hotdog, især hvis den serveres med pølse i svøb - så er der rigtig kræset for ganen. Jeg synes dog godt, at de pølsebrød man køber (i hvert fald dem de sælger i min netto), er ret fesne. De er halvtørre, for små og så knækker de nemt, når man forsøger at komme pølsen i brødet. Jeg tænker, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan - og derfor bringer jeg her opskriften på hjemmelavede pølsebrød.


De kan laves i lige nøjagtig den størrelse, man synes de skal være - men hvis de skal passe til en almindelige wienerpølse/partypølse, så skal dejen ikke trilles til alt for tykke pølser, idet de hæver en del. Jeg laver desuden mine lige pølsebrød så lange som pølserne - hvis du ikke gør det, så bliver der nok et par pølsebrød mere ud af opskriften.

Ingredienser (Ca. 10 store pølsebrød):
Pølsebrød:
25 g. gær
3 dl. mælk
50 g. smør
2 spsk. sukker
½ tsk salt
1 æg
ca. 450-500 g. hvedemel

Desuden:
Æg til pensling
Evt. sesamfrø til at drysse over

Ristede løg:
2 store løg
2-3 spsk. hvedemel
Fritureolie

Pølser i svøb:
10 pølser
10-15 skiver bacon (alt efter gavmildhed- hi hi).

Topping:
Remoulade
Ketchup
Sennep
Syltede agurker

Fremgangsmåde:
  1. PølsebrødSmuldr gæret i en skål.
  2. Kom mælken og smøret i en kasserollen og lun det ved svag varme til smøret er smeltet. 
  3. Køl mælken/smørret ned til det er håndvarmt og hæld det over gæren og rør godt rundt til det er helt opløst.
  4. Tilsæt sukker, salt og ægget og pisk grundigt. 
  5. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt til den er blød og smidig - jeg bruger en elpisker med dejkroge (har du en røremaskine er den perfekt til arbejdet). Dej må gerne være klistret, så tilsæt endelig ikke mere mel, end hvad der står i opskriften - på den måde bliver pølsebrødene både luftige og ikke for tørre.
  6. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 times tid.
  7. Når dejen har hævet hældes den ud på bordet og æltes kort. Del derefter dejen i 10 lige store klumper og tril dem til aflange pølser.
  8. Læg pølsebrødende på en bagepapirsklædt bageplade og pensl dem med sammenpisket æg. Drys evt. med sesamfrø.
  9. Bag pølsebrødede ved 210 grader i ca. 10 minutter - til de er gyldne og lækre.
  10. Ristede løg: Pil og skræl løgene og skær dem i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld melet ved og bland godt rundt.
  11. Varm olien op i en gryde - den er klar når du stikker en bunden af en tændstik/træspyd ned i olien og det bruser rundt om.
  12. Kom en håndfuld løg i gryden og lad dem fritere til de er blevet gyldne. Læg dem derefter på fedtsugende papir til de skal bruges.
  13. Pølser i svøb: Vikl pølserne ind i bacon - jeg bruger 1,5 skive pr. pølse. 
  14. Varm lidt olie op på en pande og steg pølserne på alle sider.
  15. At samle hotdogen: Skær pølsebrødende næsten helt i gennem på den lange led. Kom en pølse i brødet og top med ketchup/remoulade/sennep/syltede agurker og selvfølgelig, de ristede løg.
  16. Velbekomme.











Ha' en dejlig dag.
Camilla

2 kommentarer:

  1. Ser sørme virkelig lækket ud - dejlige brød i stedet for de der papbrød man kan købe ..

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tante Sød,

      Tusind tak :) Ja, der er noget mere gods i sådan nogle hjemmelavede brød end i den købte version :)

      Ha' en dejlig dag.
      Camilla

      Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..