søndag den 4. september 2016

Chokoladeboller

Der findes næsten ikke noget som hjemmebagte boller - det kan i hvert fald altid gøre tricket, hos min bedre halvdel; og hvis de så er tilsat chokolade, så er der ikke et øje tørt.


Jeg rører altid mine gærdeje i min røremaskine - for det synes jeg er nemmest. Dej skal som regel æltes længe, og hvis man gerne have lette og luftige boller, så skal man holde lidt igen med melet - og så kan det være svært at ælte i hånden, uden det hele klistrer fælt. Hvis du ikk har en røremaskine, så kan du fint bruge en elpisker med dejkroge.


Jeg har brugt en god chokolade med en kakaoprocent på 60% - hvis du er glad ved mørk chokolade, så brug endelig en type med højere procent. Herhjemme synes manden bare, at chokoladen tager for meget over, hvis den er for mørk.

Ingredienser (12 stk.):
1 pk. gær
2 1/2 dl lunkent vand
2 æg
4 spsk. sukker
1/2 tsk salt
100 g. blødt smør
600 g. mel
100 g. chokolade

Desuden:
1 æg til pensling

Fremgangsmåde:
  1. Kom gør og vand i røremaskinen og rør til gæren er opløst.
  2. Tilsæt æg, sukker og salt og rør godt rundt. 
  3. Tilsæt melet og det bløde smør og rør dejen godt sammen ved medium hastighed i ca. 10 minutter til dejen er blød og elastisk.
  4. Imens hakkes chokoladen. Når dejen har æltet tilstrækkeligt tilsættes røres chokoladen i dejen til den er godt fordelt.
  5. Lad dejen hæve lunt og overdækket i 45 minutter.
  6. Når dejen har hævet æltes den igennem og formes herefter til 12 ensartede boller.
  7. Placer bollerne på en bagepapirsklædt bradepande og lad dem hæve i yderligere 45 minutter. 
  8. Når bollerne er færdige med at hæve pensles de med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i 10-12 minutter eller til de er gyldne. 
  9. Lad bollerne køle af på en bagerist inden de serveres.







Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..