onsdag den 4. januar 2017

One pot pasta

Ja, så ramte Januar og hverdagen har for alvor gjort sin indtræden efter juleferien. Det betyder også, at rigtig mange familier igen står bøjet over kølemontrene og desperat prøver at finde på noget spændende til aftensmåltidet, der kan tilberedes mellem ungernes svømmetræning og fodboldkampen i fjerneren om aftenen. Ja, det er næsten til at blive forpustet af bare at tænke på, ikk? :) Det er her One pot pasta kommer ind i billedet. Lækker smagfuld pasta - hvor alt tilberedes i een gryde! Nemt, hurtigt og med minimal opvask.


Ja, det lyder jo næsten for godt til at være sandt, men dét er det ikke. One pot pasta smager fremragende, og kan varieres i utroligt mange afskygninger. Det er bare om at se, hvad køleskabet gemmer på :)

Jeg havde et bundt asparges fra nytår liggende i køleskabet, og nogle cherrytomater i vindueskarmen og det fik jeg en super lækker aftensmad ud af. Portionen her rækker til 4 mand, hvis du serverer lidt lækkert brød eller en let salat til :)

Ingredienser (4 pers.):
250 g. spaghetti
6 dl. vand
2 dl. madlavningsfløde
1 bt. asparges
200-300 g. cherrytomater
1 stor rød peberfrugt
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 chili
1 bt. friskhakket basilikum
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
1 tsk. sukker
Salt og Peber

Desuden: 
100 g. parmesanost

Fremgangsmåde:
  1. Knæk spaghettien på midten og læg den i gryden. Tilsæt vand og madlavningsfløde.
  2. Knæk den træde bund af aspargesene og skær dem i mundrette bidder. 
  3. Halver tomaterne. Skyld peberfrugten og fjern kernehuset. Skær den i mundrette bidder.
  4. Pil løg og hvidløg og skær det i skiver. 
  5. Fjern kernerne fra chilien og hak den fint. 
  6. Kom alle grøntsagerne i gryden til spaghettien sammen med friskhakket basilikum, de tørrede krydderier og sukkeret.
  7. Krydr med salt og peber.
  8. Tænd kogeblusset på max, og lad retten koge op. 
  9. Når retten koger skal den have 9 minutter. Rør rundt undervejs så ikke det brænder på.
  10. Lad retten hvile i 3-4 minutter og tilsæt friskrevet parmesanost. Smag til med salt og peber.
  11. Anret i dybe tallerkner og servér med et stykke brød eller en frisk salat.
  12. Velbekomme.





Ha' en dejlig dag.
Camilla


2 kommentarer:

  1. Dette er velvikke en paleo opskrift? Pasta er jo næsten ren mel

    SvarSlet
  2. Nej, det er det bestemt ikke :-) Men det er også flere år siden, at jeg har levet efter paleo-principperne - som du måske vil kunne se på opskrifterne, hvis du bladre lidt igennem siderne..

    De gamle paleo-opskrifter ligger oppe under fanen "Opskrifter uden korn og raffineret sukker", hvis du er interesseret i dem.

    Ha' en dejlig dag.
    Camilla

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..