tirsdag den 28. marts 2017

Triple chocolate muffins

I dag har min søde mand fødselsdag - han er traditionen tro blevet vækket med et "bjerg" af pandekager med friske bær og blåbærskum; ja, sådan holder man altså fødselsdag hjemme hos os :) Hi hi.. Udover lækker morgenmad, så bliver der selvfølgelig også kræset lidt ekstra for aftensmaden - og sluttet af med boller og kage.


Ja, og det var så den hjemlige hygge - men det er også vigtigt at hygge med sine kolleger; og derfor skal de selvfølgelig selvfølgelig have lidt kage :) Der var frit valg på alle hylder, og der var ingen tvivl der, manden ønskede sig noget med chokolade, chokolade og lidt mere chokolade :) Så det har jeg bagt; Chokolademuffins med chokoladestykker og hvid chokoladecreme. Jeg håber de bringer lykke.


Opskriften starter noget utraditionelt med chokoladecremen, og det gør den fordi den skal stå på køl mindst 3 timer før den kan piskes luftigt. Du kan også med fordel lave den klar aftenen før den skal bruges og så blot vente med at piske den op lige inden den skal på de afkølede muffins.

Ingredienser (24 stk.):
Hvid chokoladecreme:
3,5 dl. piskefløde
300 g. hvid chokolade
3 blade husblas

Muffins:
500 g. hvedemel
50 g. kakao
4 tsk. bagepulver
4 tsk. vaniljesukker
100 g. hvid chokolade
100 g. mørk chokolade
200 g. smør
300 g. brun farin
500 g. yoghurt natural
4 æg

Evt.
Krymmel, frysetørrede bær, hakkede nødder eller chokolade til pynt.

Fremgangsmåde:
  1. Hvid chokoladecreme: Læg de tre blade husblas i vand som anvist på pakken. 
  2. Kom piskefløden i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Imens hakkes chokoladen groft og kommes i en skål. 
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til det er opløst. Knug vandet ud af husblassen og kom den i skålen. Rør godt rundt.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm, så den ligger helt nede på chokoladecremen. Stil cremen koldt i minimum 3 timer. 
  5. Chokolademuffins: Hvedemel, kakao, bagepulver og vaniljesukker blandes i en stor skål. Chokoladen hakkes groft og blandes i skålen.
  6. Smørret smeltes i en kasserolle. Lad det køle af til det er lunkent. Kom den brune farin, yoghurt og æggene i gryden til smørret og blandet det hele godt rundt.
  7. Kom smørblandingen i skålen med de tørre ingredienser og vend det hele godt sammen.
  8. Fordel dejen i 24 muffinsforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  9. Når muffinsne er færdigbagt tages de ud af ovnen og køles af på en rist.
  10. Pynt: Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker, og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt cremen på de afkølede muffins og drys evt. med krymmel.
  11. Velbekomme. 







Ha' en dejlig dag,
Camilla.

2 kommentarer:

  1. Jeg syntes cremen er meget tynd lige når jeg har lavet det

    SvarSlet
  2. Det er den også :) Den stivner først, når den har været på køl i minimum 3 timer.

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..