onsdag den 19. juli 2017

Steaksalat m. estragoncreme

Salater er noget af det bedste der findes - især i sommermånederne, når råvarene er friske og ekstra lækre. I går fik vi en lækker Steaksalat med stegte asparges og skøøøn estragoncreme. Det er en utrolig lækker og mættende salat - helt perfekt til en travl sommeraften.



Ingredienser (2 pers.):
Estragoncreme:
2,5 dl. cremefraiche
2 spsk. sød fransk sennep
1 spsk. honning
2 spsk. friskhakket estragon
Friskkværnet salt og peber

Salat:
1 bt. grønne asparges
2 oksebøffer
200 g. blandet salat
1 rødløg
8 cherrytomater
1 moden avocado
100 g. brødcroutons
50 g. parmesanflager


Fremgangsmåde:
  1. Estragoncreme: Bland ingredienserne til estragoncremen og smag den til med salt og peber - evt. lidt mere honning eller sennep. Lad cremen stå at trække mens salaten tilberedes.
  2. Salaten: Knæk den træde ende af aspargesene og steg dem på en pande til de har gået en god farve og er møre.
  3. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en pande i lidt olie i 2-3 minutter på hver side (alt efter tykkelse) til de er rosa i midten. Lad bøfferne hvile i 5 minutter mens salaten anrettes.
  4. Skyl salaten og anret på en tallerken. 
  5. Pil løget og skær det i fine strimler. Skyld og halvér tomaterne, fjern skrællen og stenen på avocadoen og skær den i tern. Anret det hele på salaten og top med brødcrutons og parmesanflager.
  6. Skær bøfferne i skiver og fordel dem oven på salaten.
  7. Drys med estragoncreme og server straks :)



Ha' en dejlig dag,
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..