torsdag den 7. december 2017

Klassiske havregrynskugler

For rigtig mange er havregrynskugler vidst smagen af barndom. Det er de i hvert fald for mig. Jeg husker det som noget af det hyggeligste; det der med at trille kuglerne i kokos, og komme til at spise et par stykker under vejs. Ikke desto mindre er det en menneskealder siden, at jeg sidst har fået eller lavet en havregrynskugle. Det måtte jeg simpelthen have lavet om på. Så, til dem af jer der også savner lidt barndomsnostalgi, værsågod <3


Ingredienser (ca. 30 stk.):
250 g. finvalsede havregryn
150 g. blødt smør
175 g. sukker
40 g. usødet kakaopulver
0,5 dl. mælk

Desuden:
Kokos til at trille kuglerne i.

Fremgangsmåde:
  1. Smuldr smøret i en skål og tilsæt resten af ingredienserne.
  2. Bland massen godt og grundigt - gøres altså lettest med fingrene. 
  3. Hvis massen er for klistret, så tilsæt lidt flere havregryn; og hvis den er for tør, så tilsæt lidt mere mælk. 
  4. Form massen til mundrette kugler og tril dem i kokosmel.
  5. Velbekomme.
NB! Opbevares i en skål i køleskabet i 1-2 ugers tid.



Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..